Goedgekeurde sloten

SKG®-keurmerk met sterren

Een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren kan een inbreker met 3 tot 5 minuten vertragen. Stichting Kwaliteit Gevelbouw heeft de sloten getest en goedgekeurd. 

SKG®-keurmerk

Controleer je deuren en ramen op sloten

Kijk aan de voorkant van alle buitendeuren of je een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met sterren ziet. Ook bij je balkondeuren, garagedeuren en schuifpuien.

Controleer je ramen, dakramen of lichtkoepels op de begane grond of 1e verdieping. Een raam dat open kan heeft een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met sterren nodig.  

Wanneer is een slot met SKG®-keurmerk goedgekeurd?

Niet alle sloten op een raam of deur met SKG®-keurmerk met sterren zijn goedgekeurd. 

Welke sloten zijn goedgekeurd? 

 • Deurslot met bescherming (anti-cilindertrekbeslag of veiligheidsbeslag)
  ​Deze sloten zijn goedgekeurd bij een SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op de bescherming van de cilinder. Of op de buitenkant van het slot, het beslag.

Heb jij goedgekeurde sloten op je deuren en ramen? Hiermee hou je inbrekers langer buiten. Goedgekeurde sloten herken je aan het SKG®-keurmerk met sterren. 

 • Deurslot zonder bescherming (cilinder ligt open)
  Dit type slot is goedgekeurd als de cilinder een SKG®-keurmerk met 3 sterren heeft. Ook moet het SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op het beslag staan. 

 • 1 raamsluiting met drukknop
  Bij 1 raamsluiting met drukknop is het slot goedgekeurd als het een SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op het beslag heeft.

 • 2 raamsluitingen met drukknop
  Bij 2 raamsluitingen met drukknop hebben beide sloten een SKG®-keurmerk met 1 of meer sterren op het beslag nodig.