Beveiliging ramen

Beveiliging ramen

Zijn de ramen van je woning goed beveiligd? Inbrekers hebben maar een kleine ruimte nodig om zich doorheen te wurmen en daar staat niet altijd iedereen bij stil. Denk daarom naast deurbeveiliging óók aan het beveiligen van je ramen! 

Beveiliging draairaam
Een goede basisbeveiliging van een draairaam verkrijg je door twee SKG*® raamsluitingen of twee SKG*® druksluitingen te plaatsen die kunnen worden afgesloten met een sleutel. Daarnaast is het voor naar buiten draaiende ramen raadzaam om de scharnierzijde extra te beveiligen met twee dievenklauwen. Voor ramen kleiner dan 50 centimeter (lengte of breedte) is de montage van één raamsluiting of druksluiting voldoende. 

90% minder kans op inbraak
Voor een goede raambeveiliging kies je voor de afsluitbare producten. Deze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en verkleinen de kans op inbraak met maar liefst 90%. Denk hierbij aan een  raamboompje, een combi-uitzetter of een oplegdruksluiting met sleuteltje. Handig: Deze producten kunnen ook gelijksluitend geleverd worden, zodat je met één sleuteltje alle ramen kunt openen. 

Veilig ventileren
Veel woningen hebben een bovenlicht of klepraam die vaak op een kier staan voor wat frisse lucht. Voor inbrekers is het een fluitje van een cent zo’n raam te forceren en te openen. In dat geval biedt d barrièrestang dé oplossing. Voor een goede beveiliging van jouw klepraam kun je ook kiezen voor een inbraakwerende combi-uitzetter. Dit product is ook zeer geschikt als je jouw raam niet op slot kunt doen.  

Combi-uitzetters worden gemonteerd op naar buiten draaiende klepramen of bovenlichten en vormen een uitstekende beveiliging. Kies altijd voor een afsluitbare SKG*® combi-uitzetter. In verband met de veiligheid adviseren wij om bij ramen breder dan 110 cm twee combi-uitzetters te plaatsen.

Veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
Voor een optimale raambeveiliging voorzie je jouw ramen ook van dievenklauwen. Als specialist op het gebied van beveiliging van ramen en deuren, biedt Nemef een totaalpakket aan oplossingen. De producten zijn veilig, betrouwbaar én gebruiksvriendelijk. Bekijk in de video hieronder hoe je in no time een klepraampje kunt beveiligen. 

Video Nemef combi-uitzetter